Augusztus 16-án kezdték meg a felkészülést a Villa Complov SC vívói a 2021-2022-es idényre, és mindjárt az első hónap igen sűrűre sikerült.

Négy alkalommal tartottak bemutatót városszerte, különböző rendezvényeken az egyesület sportolói, az augusztus 20-i ünnepségen, a Police Road Show keretében, a DÖKE sportnapja részeként, valamint a Bányásznapon. Ezeket többnyire kipróbálási lehetőség is kísérte, az érdeklődők számára.

Augusztus 29-én került sor a veteránok hagyományos, az előző idényt lezáró versenyére, ezúttal Siófokon. A komlóiakat ezen Csontos Gergely képviselte, aki a 40+ férfi párbajtőr mezőnyben a 8. helyen végzett a 10 fős mezőnyben.

A világszerte szeptember 11-én megtartott World Fencing Day kezdeményezéshez, több éves szokást követve, idén is csatlakozott a Villa Complov SC, amelynek vívói ezúttal a felújított Petőfi téren tartottak flashmobot, vagyis egy kis nyilvános, sportágnépszerűsítő megmozdulást.

Végül pedig szeptember 17-én kezdetét vette a jövő év júniusáig tartó, tízfordulós Villa Complov Kupa meghívásos versenysorozat, amely a klub házi bajnokságából nőtte ki magát egy regionális viadallá, amelyen három egyesület vívói mérették meg magukat. A résztvevők száma, a szervezők szándéka szerint növekedni fog a szezon során.

Forrás: Villa Complov SC