A férfiaknál a Celldömölk, a nőknél pedig a címvédő Budaörs nyerte az asztalitenisz Extraliga Komlón rendezett négyes döntőjét.

A vasárnapi finálékban az alapszakaszgyőztes Celldömölk, amely csak három játékossal, Fazekas Péterrel, Jakab Jánossal és Huzsvár Erikkel tudott kiállni, izgalmas csatában 7-6-ra verte a tavaly győztes Pécset. Utóbbi mérkőzés margójára kívánkozik, hogy kiderült: a celldömölkiek iráni légiósa, Amir Hosszein Hodaei a megengedett két bajnokság helyett háromban is asztalhoz állt az idény során - a magyar mellett a franciában és a svédben is -, így eljárás folyik a klub ellen. Jogerős döntés egyelőre nincs, de elképzelhető, hogy utólag módosítani kell a négyes döntő végeredményét.   

A vasi gárda 2018 óta először, összességében pedig kilencedszer lett aranyérmes. A férfi csapatbajnokság bronzérme a házigazda Komlói Bányászé lett.   

A nőknél a Budaörs - Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga és Maksuti Anett - 6-2-re győzte le az alapszakaszt megnyerő és az előzetesen sokak által esélyesebbnek tartott Budapesti Erdértet, ezzel - 2011, 2013, 2015, 2020 és 2021 után - története hatodik magyar bajnoki címét szerezte. A bronzérmet a négyes döntőben újonc Ajkát legyőző kecskeméti játékosok nyakába akasztották.

Eredmények:

Autókar Extraliga négyes döntő:   

férfiak:

a 3. helyért:

Komlói Bányász - BS Plastic Soltvadkert 7-6

döntő:

Celldömölki VSE Swietelsky Future FM I. - Pécsi TE PEAC Kalo-Méh I. 7-6

nők:

a 3. helyért:

Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. - Ajkai ASE 5-3

döntő:

SH-ITB Budaörsi Sport Club I. - Budapesti Erdért SE 6-2

Forrás: MTI
Fotók: MOATSZ