Becsapják a fogyasztókat azok az árusok, akik a spanyol, az olasz, vagy más mediterrán területről érkezett földiepret hazaiként árulják. Aki ilyennel találkozik, jelentse a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ingyenesen hívható 06 80/263-244-os számán.

A hazai szamóca szezonja csak májusban kezdődik, így aki most vásárol magyar feliratú gyümölcsöt, az biztos, hogy nem hazai termékhez jut. Holott az utóbbi napokban az üzletekben és a piacokon magyarként árulják a Spanyolországban, vagy Olaszországban termesztett földiepret, pedig a hazai, fólia alatt termesztett gyümölcs csak május első felében, a szabadföldi termesztésű – az időjárási körülményektől függően – pedig május közepe után lesz kapható – emlékeztet az agrártárca.

A külföldről behozott termékek hazaiként feltüntetésével megtévesztik a fogyasztókat, akik a hazai, kiváló minőségű, zamatos, illatos szamócára számítanak. Az importgyümölcs nem versenyezhet a magyar termés minőségével. A hazai klimatikus viszonyok között, magyar földön termesztett szamócafajták kiválóak, íz-,illat-, élvezeti értékük miatt szeretik a vásárlók. Ezt használják ki azok az importőrök és árusok, akik jóval a szezon előtt próbálják magyarként eladni a külföldi termékeket. Ezzel nemcsak itthon, de határainkon kívül is – amennyiben az átcsomagolt, átcímkézett külföldi árut magyarként kínálják – rontják a magyar termékek hitelét.

Forrás: szabadfold.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 689 451 megtekintés

Videó: 28 785 896 megtekintés

Látogatók

Összesen5225133

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh