Csütörtökig pályázhatnak az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjaira az alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók. A felsőoktatásba most belépő diákoknak szóló felhívásra pedig június 20-áig lehet jelentkezni - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a program fő célja, hogy az egyéni kutatói-alkotói kiválóság támogatásával fokozza az egyetemek tudományos teljesítményét.   

A négymilliárd forintos teljes keretösszegből várhatóan mintegy kétezren kaphatnak majd támogatást öt vagy tíz hónapon keresztül. A kiírásra a programban részt vevő huszonöt felsőoktatási intézmény valamelyikében eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató hallgatók jelentkezhetnek, a pályázatokat a fogadó felsőoktatási intézményhez kell benyújtani.   

A nyertes pályázók konstrukciótól függően havi 50-300 ezer forint nettó támogatásban részesülnek, míg az őket fogadó felsőoktatási intézmények a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak. A 2016-ban indított programban eddig több mint 4600 ösztöndíjat ítéltek oda.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 865 330 megtekintés

Videó: 49 917 900 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7140429

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh