Másodpercek alatt integrálható megoldásokat mutat be a Universal Robots az idei Hannover Messe kiállításon.

A cég a Microsoft által kitalált szókapcsolat, a Plug and Play mintájára "Plug-and-Produce" módszerrel rukkolt elő. A robotok nagyon jók adott termékek gyors gyártásában, de a termékciklusok ma már nagyon rövidek, és sűrűn kell új termékekre állítani azokat. Az időkiesés pénzbe kerül, ezt rövidíti le a Universal Robots megoldása. A cég az egy hét múlva nyíló kiállításon gyakorlati példafeladatok bemutatásával demonstrálja majd azt, ahogy sokoldalú és könnyedén integrált alkotóelemek segítségével a vállalatok képesek legyőzni az egyre növekvő termékválaszték és egyre rugalmasabb tétel mennyiségek által felállított kihívásokat. A platform a különlegesen gyors és költséghatékony automatizációt hivatott elősegíteni.

„A kiállítás látogatói a standunknál élőben is megtapasztalhatják, hogy a „Plug-and-Produce” a valóságban is működik. Hozzáférést kínál fogók, érzékelők, szoftverek és egyéb kiegészítők egyre növekvő köreihez, amelyek közül mindegyik garantáltan alkalmazható a Plug and Play-en keresztül. Ezáltal lecsökken az automatizáció telepítési ideje és ára, aminek köszönhetően ez a megoldás egy valós lehetőséggé válik, kis- és közepes méretű vállalkozások számára is.” – mondta Helmut Schmid, a Universal Robots nyugat-európai vezérigazgatója.

A Universal Robots három U3 robotot fog bemutatni, amelyek együttműködnek annak érdekében, hogy három zseblámpát összecsavarozzanak, elemet tegyenek mindegyikbe, majd egy lézer segítségével megcímkézzék őket. Ezzel azt mutatják majd be, hogy még bonyolult műveleteket is könnyű automatizálni UR+ alkatrészek (pl.: Schunk és Dahl fogók, Telesys lézer, OptoForce erő- és nyomatékérzékelők) segítségével.

Egy másik alkalmazás egy UR5-öt és egy ATI erő- és nyomatékérzékelőt vonultat majd fel, hogy a látogatók megtekinthessék a robotok „észlelő kapacitását”: a robotkar egy erősen hullámos felületű lemezen lévő vonalon fog végighaladni. A látogatók elmozdíthatják azt, és tanúi lehetnek, hogy a robot azután is képes követni az egyenetlen felszínen megadott útvonalat. Ez egy rendkívül fontos funkció például a ragasztási feladatok vagy a sorjázás esetében. Bemutatják majd az UR+-ba újonnan bekerült Sensopart Plug-and-Produce kamerát és egy Dahl elektromos fogót is, amit kifejezetten együttműködő alkalmazásra fejlesztettek ki.

Forrás: sg.hu 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 449 megtekintés

Videó: 47 967 348 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887463

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh