A környezetvédelem terén elkötelezett fesztiválnak járó elismerést kapta a Sziget a hollandiai Groningenben a Greener Festival Awards vasárnapi díjkiosztóján.

Az Európai Fesztiválszövetség értékelte a szervezők törekvéseit és programjait és megállapította, hogy a Sziget fesztiválon az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a rendezvény zöld tevékenységeire - közölték a szervezők az MTI-vel.   

Idén tizenöt ország olyan fesztiváljait díjazták, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett és igyekeznek minél kisebb környezetterheléssel működni a fesztiválszervezéssel kapcsolatos kulcsterületeken. Utóbbiak közé tartozik mások mellett a vízfogyasztás, a közlekedés, az ökoszisztéma védelme.   

A jelöltek szigorú auditálási folyamaton mentek át, nemcsak a fesztivál ideje alatti, hanem az utána lezajló munkálatokat is vizsgálták. A fesztivál alatti tevékenységbe beletartozik a hatékony vízhasználat, az alacsony szén-dioxid-kibocsátás, a hulladékkibocsátás csökkentése, az energiahatékonyság, a fellépőkkel kapcsolatos igények minél fenntarthatóbb kiszolgálása, ennek kommunikálása, fontos szempont továbbá, hogy a vendéglátó helyek minél inkább a helyi, fair trade piacra támaszkodjanak - tartalmazza a közlemény.   

"A Sziget a kezdetek óta fontosnak tartotta a környezettudatosságot. Az utóbbi néhány évben pedig az egyik legfontosabb feladatként tűzte zászlajára a fenntartható fesztiválozás feltételeinek minél szélesebb körű megteremtését" - idézte a közlemény Kádár Tamást, a Sziget főszervezőjét.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 401 megtekintés

Videó: 47 967 200 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887460

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh