Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi-major fogadóépülete, a mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Puskás Zoltán közölte, hogy az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi látogatóközpontban interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé is várja majd a kirándulókat.        

Puskás Zoltán elmondta azt is, hogy a beruházás részeként részben akadálymentesítik a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, új játszótér épül és kültéri pihenőágyakat, padokat, asztalokat helyeznek el.       

Közölte: a Salföldi majorban, a fogadóépületet és a játszóteret bővítik, a nemzeti park élővilágát bemutató interaktív táblákat állítanak fel, a Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpontban árnyékolót helyeznek el a játszótér fölé és többnyelvűvé fejlesztik az audioguide-rendszert.     

Jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein - tette hozzá az igazgató.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 809 megtekintés

Videó: 47 971 428 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887833

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh