Hétfőtől május 31-ig valamennyi hazai Tesco áruházban elfogadják fizetőeszközként az OTP, az MKB, valamint a K&H által kibocsátott SZÉP-kártyákat hideg élelmiszer vásárlására.

A SZÉP-kártya bármelyik zsebéből, tehát nem csak a vendéglátásról, hanem a szálláshely, illetve a szabadidő alszámláról is vásárolhatók élelmiszerek, az alkohol kivételével - ismertette hétfői közleményében az áruházlánc.

A Tesco pénztárakban a vásárló ugyanabban a tranzakcióban ki tudja fizetni a SZÉP-kártyás és az egyéb termékeket is. Ilyen esetben a SZÉP-kártyával kell először fizetnie. A rendszer ekkor automatikusan elvégzi a termékek kategorizálását és megállapítja, hogy mely termékek vételára egyenlíthető ki SZÉP-kártyával. Egy tranzakción belül csak egyféle SZÉP-kártya-zseb használható. A SZÉP-kártyás fizetést követően a fennmaradó összeget más fizetőeszközzel rendezheti a vásárló.   

Mint hozzátették, az önkiszolgáló kasszákban és a Scan&Shop szolgáltatás használata esetén várhatóan 2-3 hét múlva lesz lehetséges a SZÉP-kártyás fizetés.   

A 199 magyarországi Tesco-üzlet a 2021-es pénzügyi év első felében 282,6 milliárd forint - 415,60 forintos átlagos fontárfolyamon számolva 680 millió font - forgalmat bonyolított le a vállalat legutóbbi elérhető beszámolója szerint.
Magyarországon a Tesco 2020-ban korábbi beszámolója szerint 545,41 milliárd forint - 396,40 forint/font egész éves átlagos árfolyammal számolva 1,376 milliárd fontnak megfelelő - bevételt ért el.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 708 625 megtekintés

Videó: 48 922 197 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026240

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh