Hétfő délutántól ingyen utazhatnak a MÁV-START belföldi járatain az ukrán állampolgárok, akik a díjmentes szolidaritási jeggyel az utazást bármely vasútállomáson megkezdhetik, a jegyváltáskor az úticélt kell megadniuk és személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel kell igazolniuk, hogy ukrán állampolgárok - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A vasúttársaság különvonatokkal segíti a menekültek utazását, Záhonyból este indul a következő mentesítő járat - Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon keresztül - a Nyugati pályaudvarra.  

A szolidaritási jeggyel kizárólag csak a másodosztályú kocsikat vehetik igénybe, a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni. A Magyarországon keresztül más külföldi célállomás felé a magyar határállomásig a nemzetközi vonatokra is érvényes a díjmentesség.  

A közlemény szerint a vasúttársaság vasárnap óta több ezer Ukrajnából érkező menekültnek adott ki díjmentes szolidaritási jegyet, amellyel Záhonyból továbbutazhattak bármely magyarországi célállomásra.  

A MÁV-START a Záhonyt Nyíregyházával, Debrecennel és a fővárossal összekötő menetrend szerinti személyszállító vonatok zsúfoltságának csökkentése érdekében legkésőbb hétfő este újabb különvonatot indít. Záhony állomásról további mentesítő járatokat is biztosít vasúttársaság a menekültek elszállítására.  

A MÁV-START a főként Záhony, Debrecen felől Budapestre közlekedő vonatokat plusz kocsival megerősítve indítja, ugyanis a Záhonyból Budapest felé induló belföldi vonatokon is jelentősen megnőtt az utasforgalom.  

Már mintegy tízezer, Ukrajnából Záhonyon át a háború elől menekülő ember utazását segítette a nemzeti vasúttársaság. A menekültek között magyarokon, ukránokon kívül más országok állampolgáraiként Ukrajnában tanulók, dolgozók is utaznak vonatokkal a határ túloldalán található Csap állomásról Záhonyba - olvasható a MÁV közleményében.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 682 247 megtekintés

Videó: 48 893 359 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021879

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh