Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban címmel hirdet közös művészeti pályázatot a Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. iskolásoknak, akik azt mutathatják meg, milyen szupererővel ruháznák fel a számukra fontos nőket.

A szervezők szerdai közleménye szerint a nyertes pályaművek inspirációként szolgálnak majd Linda Steiner osztrák és Bakos Zsuzsi magyar képzőművészek számára, akik saját stílusukban festik meg őket egy-egy budapesti utcai falfelületen a nyáron. Az első három díjazott alkotó pedig egy élőfestés-workshop részeként megelevenítheti alkotását magyar művészek segítségével egy budapesti legál falon.   

A pályázatot, amelyre május 25-ig várják a munkákat, két korcsoportban, alsó (6-10 éves korcsoport) és felső (11-14 éves korcsoport) tagozatos általános iskolások részére hirdetik meg.   

A pályázattal "a kreativitás fejlesztése mellett játékos formában kívánjuk bemutatni a gyerekeknek a nők kiemelkedő szerepét világunkban és beszélgetést kezdeményezni a szerepek és a lehetőségek sokféleségéről függetlenül attól, hogy lányok vagy fiúk" - idézi a közlemény Nádudvari Noémit, a projekt művészeti vezetőjét.   

A pályázat részletes kiírása a www.pafi.hu weboldalon található meg.   

A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztérszínesítéssel foglalkozó szervezete. A civil kezdeményezésű projekt már a kezdetekkor mozgalommá nőtte ki magát, Budapest több kerületében megtalálhatók a Színes Város Csoport munkái. A főváros mellett Sopronban, Pécsett, Kiskunfélegyházán, Budakalászon, Budakeszin és Tatabányán, valamint a nemzetközi színtéren Moszkvában, Berlinben és Londonban festett murális alkotásokat az alkotóközösség.

Forrás: MTI / szinesvaros.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 292 374 megtekintés

Videó: 47 466 948 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6784116

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh