Különleges programokkal várja a lelki feltöltődésre vágyó zeneszeretőket a szabadban és a templomokban a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál június 4. és 10. között.

A szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleménye szerint június 4-én Szegeden a Capella Savaria és a Purcell Kórus Nicholas McGegan világhírű amerikai karmester vezényletével, énekes szólisták közreműködésével ad hangversenyt, amelyen Hummel Esz-dúr miséje mellett Haydn g-moll Salve Regina című műve is felcsendül.   

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje lesz hallható június 7-én a pécsi székesegyházban, ahol a Várdai István művészeti vezetésével működő együttes Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című alkotását adja elő.   

Június 8-án Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit-templomban a Versailles-i Barokk Zenei Központ Gyermekkara és az Orfeo Zenekar ad közös koncertet Fabien Armengaud vezényletével. A hangversenyen közreműködik három nemzetközi hírű énekes is, a szoprán Eugénie Lefebvre és Gwendoline Blondeel, valamint a kontratenor Paulin Bündgen.   

Két nappal később, június 10-én az Aura Musicale barokk kamaraegyüttes zárja a fesztivált Békéscsabán. Az együttes művészeti vezetője Máté Balázs, aki három zeneszerző műveiből állított össze válogatást az estére. Esterházy Pál egyik legismertebb alkotása, a Harmonia caelestis négy kantátája is elhangzik a koncerten - olvasható a közleményben.   

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a templomi koncertek mellett további ingyenes szabadtéri programokat is tartanak: június 5-én Pécsen és Kaposváron a Szent Efrém Férfikar ad műsort, június 6-án pedig Békéscsabán és Szegeden az In Medias Brass lép fel.   

A közleményben kitértek arra, hogy a fesztivállal szinte egy időben, június 3. és 12. között zajlik a Haydneum Egyházzenei Fesztivál Budapesten.   

A rendezvényekről bővebb tájékoztatás a www.filharmonia.hu és a www.haydneum.com weboldalon olvasható.

Forrás: MTI

Fotók: Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 617 928 megtekintés

Videó: 48 804 836 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7004205

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh