Zárva lesznek ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak; a Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint a folyamatos egészségügyi ellátás érdekében az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is.   

A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.   

A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosított. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településen vagy megyénként, akár kilistázva) az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján lehet tájékozódni, az ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ elérhetőségen.   

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 329 megtekintés

Videó: 47 974 832 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888096

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh