A férőhelybővítési programmal párhuzamosan munkavállalók toborzásába kezdett a büntetés-végrehajtás; az új intézetekben várhatóan 2500 munkalehetőséget teremt a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig - közölte az MTI érdeklődésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kommunikációs főosztályának vezetője szerdán.

Szalai Tímea elmondta: az összesen mintegy 6000 férőhelyet biztosító új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd, az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várják.

A büntetés-végrehajtási szervezet dolgozói egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai, ezért mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak. A felvételi eljárás során alkalmasnak bizonyulók akár 2016 decemberében megkezdhetik a szolgálatba lépést megelőző szakmai képzést, majd 2017-ben a tényleges szolgálatteljesítést.

A hivatásos állománytagok döntő többségét képező felügyelőkkel szemben a főbb szakmai elvárás a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzésével, felügyeletével, ellenőrzésével, előállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes működését, egyben elősegítsék a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedését.

Olyan, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik állandó belföldi lakóhellyel, valamint legalább érettségivel rendelkeznek. Tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség az elvárás. A jelentkezőknek büntetlen előéletűeknek kell lenniük és egészségileg, pszichikailag, valamint fizikailag is alkalmasnak kell lenniük a beosztásukra.

A fizikai alkalmassági vizsgálat során öt kötelező mozgáselemet - fekvőtámasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, 2000 méteres síkfutás - kell a jelentkezőknek meghatározott szinten teljesíteniük. A követelmények korcsoportonként és beosztásonként vannak megállapítva, a legmagasabb elvárásoknak a 29 év alattiaknak kell megfelelniük.

A pályázóknak egy csaknem hét hónapos tanfolyamon is részt kell venniük. A hétfőtől péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

Szalai Tímea arra is felhívta a figyelmet, hogy a büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint értékű cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár.

A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszú távra tervezhető munkahelyet teremt, amelyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak - mondta.

A büntetés-végrehajtás a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a 1054 Budapest, Steindl Imre utca 8. címre várja a jelentkezők önéletrajzát.

Forrás: MTI

Kapcsolódó hírünk: Álláslehetőségek Komlón a büntetés-végrehajtási intézetben Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 873 megtekintés

Videó: 47 972 910 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887931

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh