Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) szombaton Pécsett, a Kodály Központban.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Pannonicum-sorozatának bérletnyitó hangversenyén szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész és Alexander Zemcov orosz brácsaművész működik közre az osztrák főváros egyik "legvarázslatosabb időszakát" felelevenítve. A hangversenyt a zenekar legújabb programsorozatának első klubestje követi, "ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegékkel" várják a klubtagokat - tették hozzá.   

A koncert előtt Kircsi László vezetésével Schönberg-beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a PFZ-vel közös, nemrég megjelent lemezeit. A felvételeken Bartók, Csajkovszkij és Dvorák művei hallhatók.   

A hangverseny után kezdődik az első PannoniClub, amelynek témája mindig az adott esthez igazodik - ismertette a zenekar. Az eseményen mások Benjamin Schmid, a Bécsben élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója osztja meg gondolatait a zene fővárosáról. Az est moderátora Méhes Károly lesz - részletezték.   

A PFZ jelezte azt is, hogy a Pannonicum-klubtagoknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél "a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról". A résztvevőket egy szelet Sacher-tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja.

Forrás: MTI

Fotók: Bublik Róbert

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 364 638 megtekintés

Videó: 45 445 602 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6379872

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh