Giuseppe Verdi Requiem című művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Kolonits Klára, Szántó Andrea, Kovácsházi István és Gábor Géza énekművészek vendégszereplésével halottak napja alkalmából, október 31-én a pécsi Kodály Központban.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elhunytak emlékére tartandó koncerten Csiki Gábor vezetésével közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara. A Pannon Filharmonikusokat Bogányi Tibor, a zenekar vezető karmestere dirigálja. Mint írták, a közönség a művön keresztül elmélkedhet "a halálról, életről, gyászról, félelemről, reményről, feltámadásról".

Az est egyik szólistája az operaház énekművésze, Kovácsházi István lesz, aki nem első alkalommal adja elő Verdi darabját. "(...) Az oratorikus műveknél gyakrabban megesik az, hogy kíváncsian veszek elő valamit, amit pár éve nem énekeltem, mert tudom, hogy új gondolatokat hoz majd magával" - idézte az énekművészt a közlemény.   

A PFZ kitért arra is, hogy a koncert kezdete előtt a közönség mécsesek gyújtásával emlékezhet meg szeretteiről a Kodály Központ előtt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 050 megtekintés

Videó: 47 974 446 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888059

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh