November 11-én zárul a Semmelweis Ignác (1818-1865) izgalmas életútját bemutató vendégkiállítás, mely a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumból érkezett a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályára.

A kiállítást érdemes megnéznie minden orvostudomány és biológia iránt érdeklődő diáknak, ezért november 7-én, 8-án és 9-én az előre bejelentkező középiskolás és 7-8. évfolyamos osztályok számára INGYENES TÁRLATVEZETÉST ajánlunk fel, ehhez kapcsolódóan pedig rejtvényt is megoldhatnak a résztvevők a kiállítás és a vezetés alapján. Az 50-60 perces programra csak a csoportos diákbelépőt szükséges megvásárolni (200 Ft/diák).

A nemzeti Semmelweis-emlékévhez kapcsolódó kiállításban megtekinthetőek olyan, a neves orvoshoz köthető kéziratok, családi iratok is, amelyeket eddig még nem láthatott a nagyközönség. A tudós személyes használati tárgyain kívül a családi fényképtár egyes darabjai segítenek megismerni a magyarországi német polgárság életét élő orvos mindennapjait, noha személye, egyénisége mind a mai napig sok titkot sejtet.

Időpontok: november 7-8-9-én 8-16 óra között kérhetőek. Bejelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy telefonon (30-257-5170) lehet.

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4313835

Jelenleg az oldalon

6
Online