Területcseréről tartanak helyi népszavazást vasárnap Komlón és Mánfán, szavazni kizárólag az érintett területeken élők tudnak - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a komlói közös önkormányzati hivatal jegyzője pénteken az MTI-t.

Vaskó Ernő közölte: a népszavazást azért kellett kiírni, mert a korábban egy településként működő Komló és Mánfa az 1990-es évek elején történt különválása óta maradtak rendezetlen, nyitott kérdések, amelyeket területcserével lehet rendezni.   

A területcserét a két település képviselő-testülete megszavazta, ugyanakkor az érintett területeken élőknek érvényes és eredményes népszavazással kell megerősíteniük mindkét helyen az önkormányzatok döntését - ismertette. Az érvényességhez a szavazásra jogosultak több mint felének kell leadnia a voksát, az eredményességhez az szükséges, hogy a szavazók több mint fele támogassa a két önkormányzat megállapodását.   

A részletekről Vaskó Ernő azt mondta: Komló 85 ingatlant adna összesen 23 hektárnyi területen Mánfának. Mánfa pedig 154 hektárnyi területen 122 ingatlant adna a mecseki városnak. A népszavazáson kizárólag az érintett területeken lakók vehetnek részt: a választási névjegyzékben Mánfán négyen, Komlón pedig 34-en szerepelnek - mondta Vaskó Ernő.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4325061

Jelenleg az oldalon

3
Online