A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei április 27-én, szombaton kezdik meg a PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika) falainak kifestését. A négy héten keresztül tartó festészeti akció után a megelevenedett falak átadására május 30-án fog sor kerülni.

A Nevetnikék Alapítvány már évek óta szervezi a mesefalfestést a helyi vállalatok támogatásával, a harmóniát, békét, vidámságot sugárzó kórtermi falak jól lekötik a lurkók figyelmét. Az ambulancián olyan mesefal kivitelezését kezdik most meg, ami nem pusztán gyermekbarátibbá teszi a látványt, hanem az ott várakozó gyerekek figyelmének lekötésére is szolgál.

A tavaly ősszel indult projekt az előkészületi és beszerzési szakaszok után most érkezett az utolsó stádiumba, ami nem más, mint maga a mesefal festése. A körülbelül 260 fő önkéntes bevonásával zajló festészeti akció időpontjai a következők:

Április 27., szombat, 10 – 16 óra
Május 4., szombat, 9 – 19 óra
Május 11., szombat, 9 – 19 óra
Május 18., szombat, 9 – 19 óra

Az átadó ünnepségre pedig május 30-án, csütörtökön, 13 órakor kerül sor.
Helyszín: PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika)

Az Interaktív Mesefal projekt az összes résztvevő számára (gyerekek, önkéntesek, vállalatok) maradandó élményt nyújt. A gyerekek ambulancián történő várakozási feszültségét tudja oldani egy szép környezet, ami körülveszi őket, ami tele van felfedezendő apró rejtett részlettel, amihez oda lehet menni, kipróbálni, játszani vele, és ezzel elűzni az unalmat, elterelni a figyelmet a fájdalomról. A vállalatok esetében a Mesefal projekt egy kreatív és egyedi módja a társadalmi felelősségvállalásnak, hiszen a dolgozókat egy valós probléma megoldására vonjuk be. Önkéntesnek pedig az is nyugodt szívvel csatlakozhat a projekthez, aki általános iskolában fogott utoljára ecsetet, és most részese lehet egy komplex festmény megalkotásának.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a projekt vagy további információra van szüksége, kérjük, forduljon Kőműves Glóriához, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 0630/580-4427 telefonszámon.

A Nevetnikék Alapítványról:

A Nevetnikék Alapítvány célja a kórházban ápolt gyermekek szabadidős foglalkozásainak megszervezése, a betegek gyógyulásának elősegítése, a kórtermi környezetük barátságosabbá tétele. Mindezt önkéntesek segítségével érik el, akik sok tapasztalatot és nevetést kapnak fizetségül. Az alapítvány jelenleg a Pécsi Gyermekklinika 9 osztályán folytatja tevékenységét.

Forrás: nevetnikek alapitvany

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 064 596 megtekintés

Videó: 48 287 127 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919530

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh