Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a szervezett bűnözés, az emberkereskedelem és az embercsempészet témakörét érintő tananyagokról is egyeztetéseket folytat a jövőben a tágan vett térségben lévő partnerintézményekkel a Pécsi Tudományegyetem   - közölte a pécsi felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

Mint azt a PTE közleményében írták, az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala által kiírt felhívásra csaknem hetven országból több mint kétszáz pályázatot adtak be a különböző felsőoktatási intézmények, az ENSZ pedig ezek közül a pécsivel együtt mindössze négyet támogatott.    

A kommünikében Mohay Ágostont, a pécsi jogi kar nemzetköziesítésért felelős dékánhelyettesét, a projekt szakmai vezetőjét idézve közölték: az intézmény az ENSZ hivatala által kidolgozott egyetemi tananyagokról folytat majd egyeztetéseket más felsőoktatási intézményekkel olyan kiemelt témakörökben, mint kiberbűnözés, a szervezett bűnözés, az emberkereskedelem és embercsempészet, a terrorizmus elleni küzdelem, a bűnmegelőzés és igazságszolgáltatás.    

A pályázat központi eleme egy háromnapos - a pandémia miatt online formában megvalósuló - workshop lesz, amelyet november 4. és 6. között rendeznek.    

A közlemény szerint a cél az, hogy a rendezvényen szerzett tapasztalatokra építve a partneregyetemekkel közös ajánlást fogalmazzanak meg az érintett tananyagok fejlesztésére. Az angol nyelvű workshop minden érdeklődő számára online megtekinthető lesz, az elérhetőséget a PTE jogtudományi karának honlapján teszik majd közzé.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 434 084 megtekintés

Videó: 34 612 328 megtekintés

Látogatók

Összesen5645048

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh