A héten született meg a döntés az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatoknak nyújtott kiegészítő támogatások sorsáról. A Baranyába került közel 340 millió forint közel negyven százaléka Komlónak jutott.

Közel kilencmilliárd forintot osztott szét a kormány a pályázó mintegy másfél ezer település között. A tekintélyes összegből Komló városa több mint 123 millió forinttal részesült. Ez nem csak megyei szinten kiemelkedő, ahol a második legtöbb támogatást elnyerő Szigetvár nagyjából ennek a negyedével számolhat, hanem országosan is. Alig tucatnyi város jutott csupán százmilliót meghaladó támogatáshoz, s közülük is csupán Szombathelyre jutott több pénz, mint Komlóra.

Ez annak tükrében különösen nagy siker, hogy egészen tavalyig a város nem is volt jogosult az Önhiki-pályázatokon való indulásra.

Polics József polgármester elmondta, hogy a most megkapott összeget az önkormányzat működési hiányának csökkentésére, a napi feladatok ellátására fordíthatják majd, csökkentve ezzel az idei évi költségvetés hiányát. Hangsúlyozta azonban, hogy a mostani döntéssel csak az első üteme zárult le az idei Önhiki-programnak, így a város célja az, hogy további pályázatokkal még több forráshoz jusson.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 756 509 megtekintés

Videó: 48 954 937 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032432

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh