Az egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos adatok kiértékelését, feldolgozását segítő új rendszer kialakításán dolgozik az E-Group ICT Software Informatikai Zrt. (E-Group ICT) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) egy csaknem kétmilliárd forintos fejlesztés keretében.

Az E-Group ICT kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fejlesztés során egy merőben új típusú informatikai rendszer valósul meg, amely lehetővé teszi az adatok jelenleginél jóval magasabb szintű hasznosítását, ezzel pedig javulhat az ellátás színvonala és rövidülhetnek a betegutak is.   

Az új rendszer keretében megvalósuló adatfelhasználás és -elemzés új területeket nyithat meg a gyógyításban és megelőzésben, a diagnosztika és a terápia, valamint új szempontokra világíthat rá az egészségügyi ipari kutatás és innováció területein is  - közölték.   

A tájékoztatás szerint az új IT-rendszer a PTE valamennyi egészségügyi adatának begyűjtésére, tárolására és az adatok elemzésére képes lesz.   

A közleményben jelezték: abban bíznak, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 1,86 milliárd forintos támogatásával megvalósuló fejlesztés nemcsak a magyarországi, de a környező országok egészségügyi intézményei számára prototípusként is szolgál majd.   

A PTE internetes oldalán olvasható projektleírás szerint a fejlesztés idén november végén lezárul.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 706 562 megtekintés

Videó: 48 920 349 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025830

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh