Az „Energiahatékonyság növelése Komló város önkormányzatának intézményeiben – KEOP 5.3.0/A” számú pályázat lehetőségeivel élve, tizenhárom újabb önkormányzati tulajdonban lévő épület energetikai korszerűsítése zajlik városunkban.

A sikeres pályázat révén közel 391 millió forint áll rendelkezésre az épületek energiafelhasználásának csökkentésére, mely többek között az épületek hőtechnikai adottságainak, hűtési-fűtési rendszerének felülvizsgálatát is tartalmazza.

A munkálatok során emellett nyílászárók cseréjére, homlokzat- és lábazat hőszigetelésére, födém- és lapos tető-szigetelésre kerül sor. Az önkormányzat a 2011-es őszi fűtési szezon kezdetéig szeretné lebonyolítani az átalakításokat.

Az augusztus 5-től folyó munkálatok – a helyi vállalkozásokat támogató önkormányzati programmal összhangban – a komlói vállalkozók, munkavállalók közreműködésével zajlanak. A projektnek köszönhetően épületeink nem csak megszépülnek, hanem – ami talán ennél is lényegesebb - jóval olcsóbbá válik működtetésük.

A megújuló épületek listája: Sallai utcai, Körtvélyesi-, Mecsekjánosi-, Hunyadi utcai-, Szilvási-, Felsőszilvási-, Gesztenyési Óvoda; az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Városi Sportközpont, József Attila Városi Könyvtár, Szent Borbála Otthon (Liliom utca, Sallai utca) KBSK főépület és tekepálya.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 371 776 megtekintés

Videó: 38 596 788 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5898899

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh