A napokban hirdette ki a rendkívüli önkormányzati támogatások pontos összegét a kormány. A több mint 12 milliárd forintból Komló háromszázmilliót kapott, ami az ezernél is több pályázó település közül a negyedik legnagyobb tétel.

Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter december első napjaiban hozta nyilvánosságra az egyes települések számára megítélt rendkívüli önkormányzati támogatások összegét. Az egykori ÖNHIKI-t kiváltó pluszforrásról az idei költségvetésről szóló törvény rendelkezik, leszögezve, hogy az így nyert pénzek alapvetően működésre vagy kivételes esetben veszélyhelyzet elhárítására fordíthatók.

A rendelkezésre álló 12 milliárd forintot 1175 pályázó – közülük több mint száz baranyai – helyhatóság között osztották ki a minisztériumok. Komló országos szinten is kiemelkedő összeget, háromszázmillió forintot kapott, amely Pécs, Miskolc és Vác után a negyedik legmagasabb megítélt tétel. A támogatás ráadásul vissza nem térítendő.

– Sajnos tény, hogy az elmúlt évek gazdasági fejlődése és a takarékos gazdálkodás ellenére is Komló anyagi lehetőségei meglehetősen korlátozottak. Ezért kiváltképp fontos és a választási programunkban is kiemelt helyen szerepelt, hogy minden lehetőséget megragadjunk, amivel plusz pénzt tudunk szerezni a városnak – mondta Polics József polgármester, hozzátéve, hogy már az előző ciklusban is több mint egy milliárd forint érkezett hasonló kormányzati forrásokból. – Ezt a háromszázmilliót a törvényi előírásoknak megfelelően a napi működésre fogjuk költeni. Így viszont felszabadulnak más forrásaink, amelyeket fejlesztésre, a város élhetőbbé tételére fordíthatunk.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4384939

Jelenleg az oldalon

6
Online