Röviddel a 2010-es helyhatósági választásokat követően alakult meg az új sikondai részönkormányzat. Ténykedésének, valamint a lakók szorgos kezeinek köszönhetően, szemmel látható a fejlődés a településrészen.

Nagyon hatékony, szorgalmas időszakot tudhat maga mögött a sikondai részönkormányzat ebben az évben – summázta eddigi tevékenységüket Makráné Kónya Melinda önkormányzati képviselő, aminek eredményeként a látogatók egyre rendezettebb körülmények között tölthetik el szabadidejüket a fürdőtelepülésen.

A településrészen átutazók is szembetűnő változásokat vehettek észre az év folyamán. Elkészült a kemping előtti – környezetbe illő – fedett buszmegálló, valamint pad került a Komlóra vezető úton lévő megállóba. Megkezdődtek a földmunkák a kemping előtti domboldalon, melynek során az örökségül hagyott, nem éppen vendégcsalogató, áldatlan állapotokat szeretnék megszüntetni.

Vadonatúj tábla köszönti a lakóterületre belépő autósokat. Az „Egészség völgye” felirat azóta szlogenjévé vált az augusztus 6-án első ízben megrendezett Sikonda Napnak is, mellyel hagyományt szeretnének teremteni a szervezők,ezzel is visszakapcsolni a városi vérkeringésbe a településrészt.

Makráné Kónya Melinda a részönkormányzat legújabb terveiről is beszélt. A wellness-hotellel szembeni gondozatlan területet egy kertészmérnök szakmai segítségével varázsolnák újjá. A tavasz folyamán parkosítással, virágosítással, padok és stílusában hozzá illő szemetes edények elhelyezésével kívánják kedvelt pihenőparkká alakítani a központi helyen fekvő területet.

Forrás: komlo.hu

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4833916

Jelenleg az oldalon

4
Online