Fergetegesre sikeredett az idei, hatodik Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál szombaton. A hagyományteremtő megmozdulás immár országos visszhangot kapott. Az idei, 101 csapatot számláló verseny soha nem tapasztalt méretű tömegetek vonzott a Városi Sportközpontba.

Korán reggel látványdisznóvágással kezdődött a program. A csapatok sorban foglalták el a helyszínt. Reggeltől estig élőzene szórakoztatta a résztvevőket. Tíz órakor Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, érdeklődőket.

Minden versenyző megkapta a tíz kiló sertéshúst, amit délig kellett darálni, ízesíteni és tölteni. A zsűri tagjai folyamatosan járták körbe az asztalokat és pontozták nemcsak a munkafolyamatokat, hanem a látványelemeket, asztalterítést, megjelenést is értékelték.

A határon túlról érkező testvérvárosok csapatai mellett Baranya megyéből több baráti, munkahelyi társaság is rajthoz állt, többek között Pécsről, Szigetvárról, Oroszlóról és Sásdról érkeztek alkalmi kolbásztöltők. A környező falvak formációi sem maradtak otthon. Számos munkahely, utcai közösség, baráti társaság, civil szervezet tagjai ragadtak kést, kolbásztöltőt.

Az egész napra közvetlen, vidám baráti beszélgetések, barátkozások, poharazgatás, zene, tánc volt jellemző. A rendezvényre látogató közéleti személyiségek, - köztük Dr. Hoppál Péter - szinte civil emberként járták végig a csapatokat, diskuráltak, koccintottak a résztvevőkkel. Ihos József humorista nagyra értékelte a szervezők munkáját. Kiemelte, régen volt szerencséje ilyen baráti, hangulatos, felhőtlen rendezvényen részt venni, ahol a versenyzők egy nagy csapatként tudnak mulatni.

Öt óra után a zsűri eredményhirdetése következett. A legízletesebb kolbászt a Szent Borbála Otthon csapata töltötte. Díjat nyertek a Nagyi Tanoncok Pécsszabolcsról, a Kéményesek komlói illetve pécsi közössége és a Magyaregregyi Hagyományőrző Egyesület. A zsűri számos különdíjjal jutalmazta többek munkáját.

A fesztivál mégsem elsősorban a helyezésekről szólt. Egy igazi, a lazítás, csapatépítés és önfeledt mulatság jegyében eltöltött kellemes nap volt sokak számára, mely mindenképpen további folytatást érdemel.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 911 megtekintés

Videó: 48 318 440 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923315

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh