Némi túlzással komlói napot rendeztek január 20-án, a Pécsi Kulturális Központban (a Zsolnay Kulturális Negyedben) megtartott Magyar Kultúra Napja Baranya megyei ünnepén.

A Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség által szervezett ünnepségen két komlói közösség is a szövetség nívódíjában részesült. Művészeti kategóriában, a szövetség választmánya kiemelkedő művészeti tevékenységéért a komlói Pöndöly Néptáncegyüttesnek adományozott nívódíjat. Közösségi kategóriában pedig a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület vehette át a kitüntetést. (A harmadik nívódíjas idén a pécsi Tanac Néptánc Együttes lett. – a szerk.)

A díjakat az ünnepeltek műsora közben dr. Zeller Gyula elnök, dr. Bokor Béla és dr. Csefkó Ferenc alelnökök adták át. A díjazottak bemutatása során a pécsi közönség is megismerhette azt a tevékenységet, amellyel kiérdemelték az elismerést.

„Magasan jegyezzük ezt a díjat, hiszen 15 éves munkát ismer el. 1997-ben már díjazták egyesületünk tevékenységét, a mostani alkalom, azért különleges, mert közösségi kategóriában kétszer még nem ítéltek oda ezt az elismerést szervezetnek” – fogalmazott Szarka Elemér, az egyesület elnöke az eseményt követően.

A Magyar Kultúra Napja megyei ünnepén hagyomány, hogy a szövetség lehetőséget biztosít más baranyai kulturális szervezeteknek is elismerések, kitüntetések átadására. A Pécs-Baranyai Kórus és Zenekari Szövetség elismerő oklevelet adományozott dr. Makráné Kónya Melindának, a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola tanárának, a Kodály Zoltán Kórus karnagyának, akit tanítványai is elkísértek az ünnepségre.

A Magyar Kultúra Napja még egy örömteli kitüntetést hozott a Komlói Kistérségnek: Pecze Gábor, a Mázai Bányász Fúvószenekar karnagya, „A Magyar Kultúra Lovagja” kitüntetésben részesült.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 412 320 megtekintés

Videó: 47 557 991 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6805280

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh