Néptánccal a Gyermekekért Alapítvány, a Pöndöly Néptánc és Hagyományőrző Egyesület és a Pécsi Kulturális Központ – Szivárvány Gyermekház szervezésében zajlott február első hétvégéjén az I. Baranyai Szólótáncfesztivál.

Komlói néptáncosok is felléptek hagyományteremtő szándékkal életre hívott szólótáncfesztiválon. A résztvevők (egyének vagy párok) kötelező és szabadon választott táncok improvizatív előadásával vehettek részt a bemutatón. A rendelkezésükre álló két percben bármely, a jelenlegi vagy a történelmi Baranya területéről származó magyar táncanyagból, beleértve a betelepített székelyek és csángók, ill. a szlavóniai sziget-magyarság táncaiból adtak ízelítőt a színpadon.

A száznál is több fellépő között remek komlói sikerek születtek. A legfiatalabb táncosok között a Krausz Piroska – Donovál Márton kettős „Baranya kiváló gyermek táncosa” díjban részesült. A Szalóki Dorina – Mészáros Dávid páros az eggyel nagyobb korosztályban a „Baranya kiváló ifjú táncosa” díjat érdemelte ki. „Baranya kiváló táncosa” díj két komlói páros birtokába került. Ruzsinyszky Emma, Jusztin Leventével, Simon Fruzsina, Ignácz György Krisztiánnal együtt táncolva érdemelte ki a zsűri elismerését. A magyaregregyi táncok bemutatásáért Farkas Anita Bianka-Krausz Ádám duó, a tardoskeddi táncok színpadra viteléért Szabó Bernadett-Múzh Ádám kettős vehetett át különdíjat. A felsorolt táncosok mind a Pöndöly Néptáncegyüttes tagjai.

A fesztiválprogramot díjkiosztó gálaműsor zárta, melyben valamennyi résztvevő fellépett, a zsűri által kiválasztott táncosok pedig a díjazottak, felkészítők és meghívott baranyai hagyományőrzők közös műsorában is bemutatkozhattak.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 374 999 megtekintés

Videó: 38 601 374 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5899062

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh