Hamarosan kezdődik a dávidföldi Széchenyi utca felújítása Komlón. Első lépésben az elöregedett vízvezetékeket cserélik a szakemberek, ezt követi az útburkolat és a kiegészítő munkák. Az itt élőknek lezárásokra is számítani kell!

Nagyméretű munkagépekkel és útlezárásokkal találkozhatnak a napokban a komlói Széchenyi utca lakói és az átutazók. Az ok: elindult az útszakasz teljes felújítása. A városban már megszokott gyakorlat szerint elsőként az elöregedett közművek cseréje történik meg, hogy ne kelljen néhány hónapon vagy éven belül ismét felbontatni a vadonatúj aszfaltot.

A Széchenyi utca alatt a vízvezetéket cserélik egy különleges eljárással. A speciális munkagép ugyanis képes hosszabb szakaszokon a föld alatt keresztülhúzni az új csövet, ezért nincs szükség teljes útfelbontásra és több száz méteres munkagödrökre. Helyette elegendő csupán néhány foltban megbontani az úttestet.

A vezetékcserét június végéig kell befejezni, mert júliustól már az útépítés kezdődik. A beruházás mintegy harminc millió forintos költségvetésére tavaly nyert pályázati pénzt az önkormányzat. A munkák során a teljes Széchenyi utca új burkolatot kap és a jobb oldali járdát is felújítja a kivitelező. Emellett természetesen a buszmegállók, szegélyek és egyéb kiegészítő elemek cseréjére-felújítására is sor kerül. Emiatt folyamatosan várhatók kisebb-nagyobb lezárások és közlekedési fennakadások, amelyekről a kivitelező részletesen tájékoztatni fogja az ott lakókat.

„Az idei az útépítések éve lesz Komlón, hiszen rég nem látott összeget, mintegy 800 millió forintot költhetünk erre a célra. Többek között elkészül a Széchenyi mellett a Munkácsy, a Bartók és a Lehár utcák, de dolgozunk Körtvélyesben és Gesztenyésben is” – foglalta össze Polics József polgármester, türelmet és megértést kérve az autósoktól a nyár során.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 627 megtekintés

Videó: 47 968 685 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887571

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh