Új eredményjelző táblát, modern hangrendszert és korszerű, energiatakarékos világítást kap a komlói sportcsarnok. A közel ötvenmilliós felújítással egyes esetekben több mint harminc éves berendezéseket cserélnek le a kivitelezők.

Gyors tempóban dolgoznak a napokban a szakemberek a komlói sportcsarnok épületében. A zsúfolt eseménynaptár miatt ugyanis nagyon szűk idősáv áll csak rendelkezésre, hogy az idei felújításokkal és fejlesztésekkel elkészüljenek. „A városban jellemző módon, évről-évre szisztematikusan haladva, több lépcsőben végezzük el a sportközpont régóta esedékes felújítását. A tetőszerkezetet és a küzdőtér borítását az elmúlt években megcsináltuk, most az elektromos berendezések cseréje következik” – összegzett Polics József polgármester.

Az idei csomag tartalmazza a küzdőtér teljes világításának cseréjét. A régi lámpatestek helyett 106 db energiatakarékos LED fényforrás kerül a mennyezetre. Új lesz az eredményjelző tábla: az elavult eszköz helyére kerülő nagyméretű digitális kijelző egy tv-képernyő minőségével jeleníti majd meg a fotókat, videókat. Végül lecserélik a sportcsarnok stúdióját és hangrendszerét. Ezeket az eszközöket a megnyitás, vagyis a nyolcvanas évek közepe óta használták, időszerű volt a váltás.

A teljes beruházás 48 millió forintba kerül, ennek 30%-át önerőként az önkormányzat, 70%-át pedig a társaságiadó-felajánlás révén egy komlói vállalkozás biztosította. „Az eszközök beszerzését és beépítését is egy helyi társaság végzi, így a teljes rá fordított összeg a városban marad” – mutatott rá egy fontos részletre a polgármester.

A szerelési munkákat június végére fejezik be. Az idei szezonban története egyik legjobb eredményét elérő élvonalbeli kézilabdacsapat és a sok száz sportoló gyerek és fiatal nyár közepétől vissza is térhet a csarnokba.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 290 megtekintés

Videó: 47 966 985 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887456

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh