Százkilencvenegy filmet neveztek a II. Hét Domb Filmfesztiválra, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg Komlón - közölte Magyar Ferenc fesztiváligazgató vasárnap az MTI-vel.

A filmrendező-operatőr elmondta, hogy befejeződött a beérkezett filmek előzsűrizése, amelynek eredményeképpen hat kategóriában 60 alkotás került a versenyprogramba.      

A végső sorrend a Danileszk Rita, Major Zoltán filmesztéták és Karagity István szerkesztő-filmrendező alkotta előzsűri pontszámainak összegéből alakult ki - tette hozzá.      

A fesztiváligazgató közölte, hogy az előzsűri értékelése szerint az idei Hét Domb Filmfesztiválra érkezett filmek mezőnye nagyon erős volt.      

Magyar Ferenc kiemelte, hogy a döntős filmek értékelését a jövő héttől kezdi meg a Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendezőből, Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színész-rendezőből és Halmy György dokumentumfilm-rendezőből álló zsűri.      

Az MTI-hez eljuttatott írásos összegzés szerint a nagyjátékfilmek között van - más alkotások mellett - Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmdrámája, Pozsgai Zsolt Megszállottak című filmje, valamint az M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor által rendezett Brazilok.      

A versenyprogram animációs, kisfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, valamint dokumentumfilm kategóriáiban szekciónként 10-10 film verseng egymással.      

A kategóriák első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek. A fesztivál fődíja 1 millió forint. A külföldi alkotásokat nemzetközi zsűri, a diákkategória alkotásait külön gyermekfilmes zsűri fogja értékelni.      

A tavaly megrendezett első seregszemle fődíját Molvay Norbert Ha nem segít a mindenható című alkotása nyerte el.      

További részletek a hetdombfilmfesztival.hu oldalon találhatóak.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 655 megtekintés

Videó: 47 969 752 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887681

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh