Szerény céllal indult foghíjas II. csapatunk a 2. fordulóra, végül a tavaszinál jobb teljesítménnyel az erős középmezőnyben fejeztük be a versenyt.

Az NB II-es csapatbajnokság most új helyszínen, az újpesti Csokonai általános iskola aulájában került sor, ami a korábbi sokszor méltatlan körülményeket messze túlszárnyalta. Sok fény, tágas tér, nem is kellett több egy jó versenyhez. Az utazó keretből Kelemen Zoltán és Steller József is hiányzott, így a két forduló mind a 9 mérkőzését (fejenként 18 egyéni összecsapással) a  Major, Balla, Trischler, Gyozsán kvartettnek kellett lejátszania. Ilyen előjelek után csak annyit tűztünk ki magunk elé, hogy biztos bent maradás legyen, ne kelljen hátrafelé nézegetni a tabellán.

Az első játéknap elején kicsit „bent maradtunk az öltözőben”, a feljutásra pályázó ESE I. ellen 3-13 arányban, míg a bajnok Szeged II. ellen 7-9 – ez már tisztes helytállásnak mondható. Ekkor még nem tudtuk, hogy a teljes fordulót tekintve le is tudtuk a vereségeket, a sorozatban 7 veretlenül megvívott mérkőzésre finoman szólva sem számítottunk. Amikor a kissé fáradt Trischler és a meccshiánnyal küzdő Gyozsán is belelendült, akkor elkezdtek jönni az eredmények. A szombati folytatásban 3 döntetlen következett – utólag ezt jónak értékeltük összességében, mert volt olyan remi amit nyerhettünk volna, meg olyan is, ahol bravúr volt a pontszerzés. A vasárnapi játéknapon jól kijött a lépés, a 3 nyerhető mérkőzés mindegyikét behúztuk, a végén pedig egy igazságos döntetlent játszottunk a marosvásárhelyiekkel.

A 2019. évi NB II. végeredménye:

    1. Szeged II            41 pont
    2. Csokonyavisonta    34 pont
    3. Hírös II.            32 pont
    4. ESE I.            31 pont
    5. Marosvásárhely        30 pont
    6. DÖKE Komló II        24 pont
    7. Vác II            22 pont
    8. Vasi GE II        18 pont
    9. Szeged III        13 pont
    10. ESE II              8 pont   

 
Ez a szezon megerősítette, hogy a tavalyi bronzérmes helyezés igazi bravúr, maximális teljesítmény volt. A tavaszi forduló valamivel gyengébbre sikeredett (11 pont), míg az őszi fordulóban jól helyt állt csapatunk (13 pont), figyelembe véve, hogy csere nélkül játszottuk le a két játéknapot. A 6. helyen erős középcsapat benyomását keltettük, senki nem mehetett biztosra ellenünk. Pontszámban a dobogó alsó foka közelebb volt, mint a kieső zóna. A teljesítményünkhöz képest reális a végeredmény.

Folytatás október 5-én az NB I. 4. fordulója, október 6-án pedig DÖKE Kupa egyéni verseny, Komón, a Közösségek Házában. Hazai pályán nem más a cél, mint ledolgozni 5 pontos hátrányunkat, és ezzel fellépni a dobogóra.         

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető