Több mint 670 millió forintos beruházással, túlnyomó többségében európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdőik Szigetváron - hangzott el a projekt keddi nyitórendezvényén, a baranyai városban.

A szigetvári gyógyfürdő és a vár szomszédságában mintegy 380 négyzetméteres új vendégfogadó épület és rekreációs park létesül 2019 júniusáig. Az épületben egyebek közt turisztikai tájékoztatórendszert és játszóházat alakítanak ki, szabadtéri játszótér és szabadidőpark létesül, továbbá kerékpárokat, úgynevezett airwheel-eket és nordic walking felszerelést, valamint rendezvénysátort és kettő, egyenként csaknem 150 fős lelátót is beszereznek - ismertette a részleteket az eseményen Gálosi Gábor, az MSB Zrt. vezető projektmenedzsere. A fejlesztés víziójának egy olyan komplex turisztikai-kulturális termék kialakítását nevezte, amely a "félnaposból legalább kétnapos" idegenforgalmi célponttá alakítja a baranyai várost.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a turisztikai fejlesztésről szólva elmondta: "a magyar kormány gondoskodik arról, hogy az emberek élvezhessék is munkájuk gyümölcsét". Hozzátette, hogy a projektnek köszönhetően a 11 ezer fős város százezreket hívhat magához, hogy egyedi értékeivel gazdagítsa látogatóit.  

A politikus a vasárnapi országgyűlési választásokra utalva úgy fogalmazott: "különleges, sorsdöntő és történelmi pillanat előtt állunk", amelyet egyúttal a jövő zálogának nevezett. "A látszatnak, a manapság itthonról és külföldről egyaránt sulykolt hamisságoknak nem szabad bedőlnünk" - hangoztatta Rákossy Balázs, aki szerint ezzel szemben az a helyes "ha a tényeket és tetteket fogadjuk el igazságnak".   

Beszédében felidézte, hogy a kormány rendbe tette a gazdaságot, a nemzeti összjövedelmet, az államadósságot és a munkaerőpiaci helyzetet. Egyúttal gondoskodik a családokról és gyermekekről, minden régióban fejleszt és beruház - sorolta. Az eredmények azt tanúsítják, hogy "együtt helyes és jó úton járunk" - tette hozzá. "Mi magyarok azt akarjuk, hogy hazánk ne váljon bevándorló-országgá" - jelentette ki Rákossy Balázs, aki egyúttal Nagy Csaba, a Baranya 4-es számú választókörzetért induló fideszes országgyűlési képviselő-jelölt támogatására buzdított.   

A Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közgyűlésének fideszes elnökeként is dolgozó politikustársáról azt mondta: "feddhetetlen, megbízható és szavatartó magyar ember", aki "legjobb tudása szerint fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy ez a páratlan adottságú vidék minél inkább virágozzon".   

Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy Szigetvár fejlesztésére több mint 1,5 milliárd forint jut a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top), 1,7 milliárd forint pedig az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program, illetve a kulturális tárca forrásaiból. Kitért arra is, hogy, 2022-re elkészülhet az M60-as autópálya Barcsig tartó meghosszabbítása.   

Vass Péter, Szigetvár független polgármestere, a Baranya megye 4-es választókörzetében MSZP-Párbeszéd támogatással induló országgyűlési képviselő-jelölt a köszöntőjében a projekt megvalósulásának fontosságáról beszélt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 070 656 megtekintés

Videó: 48 299 064 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920578

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh