A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) támogatásával tovább „zöldül” a baranyai régió. A Zöld Megoldás-pályázat keretében idén szeptemberben négy projektet avattak fel a térségben; a villányi Teleki Zsigmond Iskolában, valamint az orfűi, a nagyharsányi és a szavai óvodában valósultak meg újabb, a fenntarthatóságot és a környezeti nevelést elősegítő projektek.

A beremendi régióból a Déli ASzC Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Nagyharsányi Óvoda és a Szavai Óvoda elképzelései valósultak meg.

Míg az intézmény a „Körforgás a zöldben” fantázianevű projektjével a korábbi parkátalakítást folytatta, addig a Nagyharsányi Óvoda a „Fenntartható és ehető óvodaudvar” projekttel a polikarbonát melegházat téliesítette, ezzel megteremtve a lehetőséget, hogy télen is friss zöldség kerüljön a gyerekek asztalára.  A Szavai Óvoda „Le a cipővel” pályázata a környezettudatos életet kívánja megalapozni a gyermekek számára a mozgás és egészség fejlesztésével. A projektek megvalósulását 1-1-1 millió forinttal támogatta a DDC.

A Pécs vonzáskörzetében nyertesként kihirdetett Orfűi Fekete István Óvoda és Konyha "Ismerd meg lakóhelyed szépségeit - orfűi felfedezőmanók központja" nevezetű projekt keretében egy zárt, szabadtéri foglalkoztatót hozott lére, melynek célja az interaktív oktatás. A pályázat megvalósulását 1,5 millió forinttal támogatta a vállalat.

Az átadó ünnepségeket szeptember 29-én és 30-án tartották, ahol Guth Zoltán, a vállalat kommunikációs vezetője köszöntötte a résztvevőket.

A Duna-Dráva Cement Kft. idén is meghirdette a Zöld Megoldás-pályázatot a váci és a baranyai régió számára, hogy további „zöld” kezdeményezések valósuljanak meg a térségekben.

A 2022/23-as pályázati időszakról a vállalat honlapján olvashatnak.

Forrás: DDC

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 008 megtekintés

Videó: 47 974 404 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888053

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh