Az idei összeget majdnem megduplázva közel hatvanmillió forintnyi pályázati lehetőséget nyert el a Komló Sport Kft. kézilabda-szakosztálya. Az összeg forrása a vállalatok társasági-adójából a látvány-csapatsportágak támogatására fordítható összeg.

A város által is támogatott sportszervezet már az idei évben is harmincmillió forint feletti összegű pályázati lehetőséget nyert el. Az előző adóév június 30-i zárásig ebből egész pontosan 27,262 milliót sikerült is realizálni.

Ennek a pénznek a túlnyomó részét kizárólag az utánpótlás-neveléssel összefüggő fel-adatokra lehetett fordítani. Ennek megfelelően jelentős fejlesztések és eszközbeszerzések történtek az érintett területen. A befektetések első eredményei már meg is mutatkoztak: a komlói csapat bejutott az országos gyermekbajnokság döntőjébe és elindult az óvodások kézilabda-oktatása is. Mindennél értékesebb azonban, hogy a fiataloknak és a velük foglalkozó szakembereknek nyugodt körülményeket tud biztosítani az egyesület, amely nélkülözhetetlen a továbblépéshez.

Az elmúlt év munkáját országos szinten is elismerte a Magyar Kézilabda Szövetség és a kormányzat is. Polics József polgármester számolt be a jó hírről, hogy a szövetség né-hány nappal ezelőtti a döntése értelmében a komlói szakosztály következő egy évben egész pontosan 59 062 004 forintnyi pályázati lehetőséget nyert el. Ahhoz azonban, hogy ezt az összeget ténylegesen is fel tudják használni, szükséges, hogy a komlói vállalkozók is támogassák társasági adójuk terhére a helyi sportéletet – tette hozzá a városvezető.

Így rakhatók le azok az alapok, amelyekre építkezve újra fellendülhet a sportág a városban. A mostani fiatalok beérésével az élvonalbeli szereplése kivívása is reális cél lehet. De ami ennél is fontosabb, a profivá válóknál jóval többen sportolnak majd amatőr szinten, kedvelik meg a kézilabdát és élnek egészségesebben a segítségével.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 083 657 megtekintés

Videó: 48 314 010 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922705

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh