Az idei Mecsek Rallye 2023. június 22. és 24. között kerül megrendezésre. Összesen 193 páros jelezte indulási szándékát hivatalosan a pénteken induló versenyre.

A Mecsek Rallye a magyar autósport történetének legnagyobb hagyományú eseménye, amely már több mint fél évszázados múltra tekint vissza. Baranya vármegye székhelye, Pécs történelmi városa és a Mecsek hegység páratlan természeti környezetében található klasszikus aszfaltos utak adnak otthont a versenynek, mely így a térség életének szinte elmaradhatatlan, visszatérő részévé vált, évente megújuló tartalommal.

A Mecsek Rallye a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség 2023-as versenynaptárában az F1 után a második legrangosabb nemzetközi rendezvény, mely az FIA European Historic Rally Championship, a CEZ, a Mitropa Rally Cup és az MNASZ HUMDA Országos Rally Bajnokság valamennyi osztályának hivatalos bajnoki fordulója is egyben. Az autósportot kedvelők számára igazi csemege tehát, hogy idén is sokszínű, népes mezőnyt láthatnak a Mecsek környékén. A Historic EB, CEZ, CEZ Historic, Mitropa Kupa, Mitropa Historic, Magyar Historic, Országos Rally Bajnokság (ORB), ORC, ORB2 és az ORB3 párosai gondoskodnak majd a látványról.

A versenyre közel 150 indulót várnak a szervezők a különböző bajnoki sorozatokban. A historic bajnokság mezőnye a beérkezett nevezések szerint 22 különleges autót vonultat fel.

Az 56. Mecsek Rallye-n idén összesen 161 kilométernyi pályán, 12 gyorsasági szakaszon méri össze tudását az EB és az ORB mezőnye. Mivel az EB szabályzata egy pályán maximum kétszeri áthaladást engedélyez, így a pénteki és szombati versenynapokon három-három különböző szakasz várja a versenyzőket, melyeket két-két alkalommal teljesítenek.

A versennyel kapcsolatos programokról, időpontokról és persze az útlezárásokról, a forgalmi rend változásáról is a mecsekrallye.com weboldalon találhatnak információt az érdeklődők.

Forrás: mecsekrallye.com

Mecsek Rallye 2023

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 974 994 megtekintés

Videó: 49 113 648 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7060527

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh