Tavaszi pozícióját megtartva zárt 3. helyen a baranyai szektorlabdások II. csapata.

Az NB II-es csapatbajnokságra Budapesten került sor, megváltozott helyszínen. Az utolsó fordulóra Kelemen Zoltán nem tartott a csapattal, így a Major, Trischler, Balla, Takács L., Gyozsán ötösfogat állt pályákhoz. A cél a tavasszal kiharcolt dobogós hely megtartása volt.

Jól kezdődött a verseny komlói szempontból, a 3 győzelem optimista hangulatot teremtett a csapaton belül, bár az is igaz, hogy néhányan elégedetlenek voltak az egyéni eredményükkel. A szombati játéknap végére elfáradt csapatunk, a Mundial II. is jól használta ki a helyzetit, így ők győztek az utolsó mérkőzésen. Vasárnap a végére kettészakadt mezőny alsó felébe tartozó csapatok ellen esélyeshez méltón nem hibáztunk, az Újbuda ellen 10-6, a Sopron ellen pedig 13-3 arányú győzelmekkel igazoltuk a papírformát.

Az utolsó két mérkőzésen a végül NB I-be feljutó Komárom és Szeged II. megállította a komlóiak lendületét és egyértelművé tették, hogy ők a két legjobb csapat ebben a mezőnyben. Az utolsó mérkőzésen fél szemünket a Komárom-Mundial II. mérkőzésre vetettük, hiszen az is kellett a bronzérmes helyezéshez, hogy ne nyerjenek a szigetszentmiklósiak. A jó erőkből álló Komárom végül nem csak a mérkőzést, hanem a bajnoki címet is megnyerte.

A DÖKE Komló II. csapata elégedetten utazott haza a versenyről, hiszen a tavaszi szereplés után megcélzott 3. helyet sikerült megszerezni. Az igaz, hogy a 2019 előtti évekhez képest gyengébb volt a mezőny, de a 4 kiemelkedően legjobb csapat között ott volt a DÖKE Komló, és 2018 után ismét bronzérmet szerzett a II. osztályban.

Örülünk, hogy az I. osztályú bajnoki arany után sikerült egy újabb dobogós helyet elérni. Az idény hátrelévő részében már csak egyéni versenyek lesznek, köztük a legrangosabb a Tízek Bajnoksága, ahol idén is lesznek komlói résztvevők.

A 2022. évi NB II. végeredménye:

I. Komárom 45p.
II. Szeged II. 42p.
III. Komló II. 33p.

Forrás: DÖKe

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 296 megtekintés

Videó: 47 970 595 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887755

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh