A közösségi oldal megbízhatóságuk alapján sorolja be a hamis híreket jelentő regisztrált tagokat.

A platform egy újabb módszerrel akarja kiszűrni az álhíreket és ezúttal is egy algoritmus kaphat komoly szerepet. A The Washington Post azt írta, hogy a Facebook pontozni kezdte a felhasználókat, akiknek a neve mellé 0 vagy 1 kerülhet, attól függően, hogy mennyire megbízhatóak és szavahihetők. Többek között azt vennék figyelembe, hogy az illető valóban álhírt jelent-e álhírként vagy csak pusztán egy olyan posztot, aminek a tartalmával nem ért egyet.

"Nem szokatlan, hogy az emberek azt mondják nekünk, hogy valami téves, mert nem fogadják el az adott történetet vagy szándékosan célba veszik a sztorit megjelentető személyt" - jelentette ki Tessa Lyons, a cég dezinformáció elleni harcért felelős munkatársa. A menedzser hangsúlyozta, hogy az új módszernek semmi köze nincs az adott személy szavahihetőségéhez és nem lesz egységes "reputációs érték" sem, amelyet egy-egy felhasználóhoz fognak hozzárendelni. A kapott érték sokkal inkább csak az egyike a felhasználó magatartását osztályozó dolgoknak és segít, hogy a Facebook megértse: milyen kockázatot jelent az illető.

Az egyelőre nem világos, hogy a társaság milyen követelményeket fog támasztani vagy figyelembe venni egy-egy felhasználó "szavahihetőségi értékével" kapcsolatban, miként az sem, hogy minden személy kap-e majd ilyen értéket, illetve az álhírek megjelölésén és kiszűrésén kívül milyen területeken fogják alkalmazni az új rendszert. Az utóbbi működéséről ugyanis nem árult el részleteket a Facebook. Ennek oka részben az is, hogy túl nagy lenne a kockázata az információkkal való visszaéléseknek és az algoritmus manipulálásának. Valószínűleg a moderátoraik munkáját akarják segíteni azzal, hogy a rendszeresen valótlan bejelentéseket tevő felhasználók panaszai kisebb eséllyel kerülnek munkatársaik szeme elé, így csökkentve azok terhelését.

Forrás: sg.hu / washingtonpost.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 466 megtekintés

Videó: 47 975 070 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888124

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh