A prototípusról már 1924-ben elkészültek a tervek, a technológia azonban csak most érett meg a gyártására.

A gazdaság és a környezetvédelem problémáit egy csapásra oldhatja meg a légi közlekedés azzal az új típusú repülőgépszárnynak a használatával, melyet a Parsifal európai projekt keretében fejlesztenek nemzetközi kutatók.

Ennek lényege, hogy a szárnyakat felülről a vízszintes vezérsíkon át összekötik. Az eredmény egy teljesen új típusú szárny, melynek előnyei közé tartozik, hogy kisebb légellenállású és nagyobb felhajtóerejű, mint a hagyományos repülőgépszárnyak. Ez pedig gazdaságosabbá teszi majd a repülést, hiszen kevesebb üzemanyagot igényel, mint a mostani technológia.

Az ötlet nem új keletű, hiszen már 1924-ben megrajzolták a box-winget, akkor azonban még nem állt rendelkezésre a megfelelő technológia a gyártásához.

Olaszországban most azon dolgoznak, hogy minél hamarabb üzembe állhassanak a környezetkímélőbb és gazdaságosabb légi közlekedést segítő szárnytípusok. Ezek bevetésével körülbelül 50 százalékkal több utas utazhat majd a gépeken a jobb felhajtóerő miatt. Az első, új típusú repülőgépek 2035-re már üzembe is állhatnak.

Forrás: globoport.hu / parsifalproject.eu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 536 megtekintés

Videó: 47 966 530 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887432

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh