Hosszú ideig a moziban készült kalózfelvételek jelentették a feketepiaci és online terjedő kalózkiadványok elsődleges forrását. Néhány illegális csoportosulás szinte sportot űzött abból, hogy a bemutató időpontjától számítva milyen gyorsan tudják közzétenni a világhálón az illegális felvételt. Az utóbbi években azonban elkezdett csökkenni a kamerás felvételek aránya, nem kis részben a mozialkalmazottak figyelmességének köszönhetően, írja a HENT hírlevele. Crish Dodd, az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) vezetője szerint 2007 óta mintegy 50 százalékkal esett vissza a mozikban készülő kalózfelvételek aránya. A mozitulajdonosok éves konferenciája, a CinemaCon rendezvényén bemutatott új technológia talán még ezt az arányt is képes lesz tovább redukálni.

A TorrentFreak beszámolója szerint a PirateEye (KalózSzem) névre keresztelt technológia olyan figyelőkamerák hálózata, amely a mozitermek sötétjében észleli a kamerák, illetve más, felvétel készítésére alkalmas eszközök lencséjét. A kalózfigyelő kamerák bűnügyi bizonyítéknak megfelelő minőségű felvételt is készítenek a vetítés alatt. A PirateEye rendszert 2006 óta fejlesztik a hollywoodi stúdiók által fenntartott non-profit médiakutatási szervezet, a Motion Picture Laboratories támogatásával.

Bár első hallásra a fogyasztóvédők a magánszféra megsértését vélhetik felfedezni a rendszerben, a PirateEye fejlesztői szerint a kalózfigyelő rendszer semmivel sem zavaróbb, mint a térfigyelő kamerák hálózata, amelyet az utcákon már megszoktak az emberek. Emellett, ha a vetítés alatt nem történik jogsértés, a biztonsági felvételt azonnal törlik, és nem őrzik meg.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 718 981 megtekintés

Videó: 34 777 369 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5654971

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh