A német CSU azt szeretné, hogy idejében kiszűrjék a közösségi hálózatokról a gyűlöletkommentárokat.

A Facebook és a többi közösségi hálózat általában azután törli a gyűlöletbejegyzéseket, illetve más hasonló tartalmakat, hogy azokat a regisztrált tagok jelentették az üzemeltetőknek. A bejelentések vizsgálatára és az esetleges törlésre 24 órán belül sor kerül. Erről még tavaly decemberben állapodott meg a Facebook, a Twitter és a Google a német szövetségi igazságügyi minisztérium képviselőivel.

Azonban egy új ötlet alapján a jövőben a Facebookon, a Twitteren és a többi közösségi platformon már a megjelenés előtt törölnék a gyűlöletkeltő bejegyzéseket, valamint a terrorszervezetek propaganda anyagait. Ugyanakkor az elképzelés technikai szempontból nehezen megvalósítható, annak ellenére, hogy a Facebook átmenetileg eltárolja az éppen írt bejegyzéseket, így az ellenőrzés elméletileg lehetséges.

A világhálón közel sem fogadta osztatlan elismerés a javaslatot. Nico Lumma, az SPD belpolitikai ügyekért felelős szóvivője azt mondta, hogy a CSU vezetői még mindig nem értették meg, miként is működik az internet. Erre reagált Dorothee Bär, a CSU online szakértője és főtitkárhelyettese. Eva Högl, az SPD frakcióvezető-helyettese azt nyilatkozta, hogy az előterjesztés megvalósítása "cenzúra" lenne.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 703 340 megtekintés

Videó: 48 916 360 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025175

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh