Az internetezők száma tíz év alatt a több mint háromszorosára nőtt, de a világ számos régiójában elérhetetlen a világháló.

A Világbank a legfrissebb tanulmánya szerint világszerte 4,2 milliárd ember nem rendelkezik internet-hozzáféréssel. Ez a világ lakosságának közel 60 százaléka. Ugyanakkor egyre több felhasználónak van mobiltelefonja.

A dokumentum készítői megállapították azt is, hogy még mindig komoly digitális szakadék van a gazdag és a szegény országok között, s mindez kiválóan megmutatkozik az internetlefedettségben és az internetelérések számában is.

Indiában 1,1 milliárd, Kínában 755 millió, míg Indonéziában 213 millió felhasználónak nincs internet-hozzáférése. A digitális szakadék csak tovább nő, ha a gyors internetkapcsolatokról van szó. Az utóbbiakból jelenleg csak 1,1 milliárd ember, vagyis a Föld lakosságának kevesebb, mint 15 százaléka profitál. Kaushik Basu, a Világbank vezető közgazdásza kijelentette, hogy meg kell akadályozni, hogy egy új hátrányos helyzetű réteg alakuljon ki.

Az mindenesetre örömteli, hogy a szegényebb régiókban élők is profitálnak a technológiai fejlesztésekből. A világ legszegényebb lakosainál átlagosan 10 háztartásból 7-ben van legalább egy mobiltelefon. Jim Yong Kim, a Világbank elnöke azt mondta, hogy ezek a háztartások könnyebben jutnak mobiltelefonhoz, mint vécéhez vagy tiszta vízhez. Az internetezők száma tíz év alatt a több mint háromszorosára nőtt. 2005-ben még egymilliárd embernek volt internet-hozzáférése, 2015 végén már 3,2 milliárdnak.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 711 523 megtekintés

Videó: 48 924 191 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026684

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh