Nem lesz amerikai katonai beavatkozás a közeljövőben Venezuelában - jelentette ki John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó pénteken egy rádióinterjúban.

A rádiós műsorvezető úgy tette fel a kérdést, hogy lesz-e katonai beavatkozás akár Kolumbia, akár Brazília  által, akár e két ország és az Egyesült Államok közös akciójával, és Bolton erre adott nemleges választ.  Azt azonban hozzátette: minden lehetőséggel számol.    

"Az elnök kijelentette, hogy minden lehetőséggel számol, de a mi célunk a békés hatalomátadás elérése" - fogalmazott a nemzetbiztonsági tanácsadó.    

Bolton csütörtökön egyik Twitter-bejegyzésében békés visszavonulást javasolt Nicolás Maduro venezuelai elnöknek. "Nicolás Madurónak és legfőbb tanácsadóinak hosszú, nyugodt visszavonulást kívánok, jó életet valahol egy kellemes tengerparton, távol Venezuelától" - írta. 

"Minél előbb él ezzel a lehetőséggel, annál valószínűbb lesz, hogy a visszavonulás kellemes lesz, ahelyett, hogy egy olyan  tengerparti vidékre kerüljön, mint Guantánamo"- tette hozzá.     

A CNN hírtelevízió pénteken reggel arról sugárzott tudósítást, hogy Juan Guaidó, az Egyesült Államok és több ország által ideiglenes államfőként elismert ellenzéki politikus készen lenne rá, hogy katonai segítséget kérjen Washingtontól. A tudósítást az amerikai kormányzat részéről nem kommentálták.    

Washington az elmúlt napokban szankciókat hozott a legnagyobb venezuelai állami olajvállalat, a PdVSA ellen, és arra szólított fel más országokat is, hogy ne kereskedjenek venezuelai értékpapírokkal, vagy venezuelai arannyal.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 988 megtekintés

Videó: 47 970 156 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887707

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh