Az ACTA rappörtőrje Brüsszelnek küldött ajánlásában felszólította az EP-képviselőket, hogy ne szavazzák meg az Egyesült Államok által kezdeményezett szerzői jogi megállapodást.

David Martin, a nemzetközi hamisításellenes és szerzői jogi megállapodás, az ACTA brüsszeli főelőadója felszólította az Európai Parlament (EP) képviselőit, hogy ne szavazzák meg a sokat vitatott megállapodást. Martin – akit alig néhány héttel ezelőtt Kader Arif, a korábbi raportőr lemondását követően neveztek ki a tisztségre – elődjéhez hasonlóan úgy véli, a tervezett megállapodás többet árthat, mint amennyit használ.

A brit munkáspárti EP-képviselő írásos ajánlásában (PDF) úgy fogalmazott: „A nemzetközi megállapodás várható előnyei eltörpülnek a civil szabadságjogokat fenyegető potenciális veszélyek mellett. A szöveg egyes részeinek homályossága és az értelmezési bizonytalanságok miatt, az Európai Parlament az ACTA elfogadása esetén nem garantálhat megfelelő védelmet az állampolgári jogok számára.”

Martin a fentiekre hivatkozva azt javasolta az Európai Parlament tagjainak, hogy ne járuljanak hozzá az ACTA ratifikálásához. Az EP-nek még az idei évben kell döntést hoznia a tervezett, mind a 27 uniós tagországot érintő megállapodásról. Annak ellenére, hogy eddig már húsz európai ország - köztünk hazánk - aláírta a szerződést, a végső szót Brüsszel mondja ki, így könnyen meglehet, hogy az EU végül mégsem csatlakozik az új szabályozás bevezetőihez.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 62 367 287 megtekintés

Videó: 37 117 987 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5779001

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh