Németországnak világbajnokká kell válnia az elektromos autók gyártása terén, és az első országnak kell lennie, amely megvalósítja útjain az önvezető autós közlekedés lehetőségét - jelentette ki a Bild című német tömeglap vasárnapi kiadásában Peter Altmaier német gazdasági miniszter.

A tárcavezető szerint Németország célja nem az, hogy 2023-ra a világ legolcsóbb akkumulátorait állítsa elő, hanem, hogy a legjobbakat.   

A német autóipar az utóbbi években éles bírálatok középpontjába került, egyrészt, mert kiderült, hogy a legnagyobb autógyártók szinte kivétel nélkül érintettek a károsanyag-kibocsátási adatok manipulálásában, másrészt pedig azért, mert az ázsiai autógyártók tetemes előnyre tettek szert a villanyautók gyártása terén.   

Altmaier a napokban az Egyesült Államokban fog tárgyalni, miután Donald Trump amerikai elnök vámokkal fenyegeti az európai, így a német autógyártókat is. A miniszter aláhúzza, hogy vámok kivetése mindenképpen munkahelyek megszűnésével jár, és az lesz a fő üzenete Washingtonban, hogy nagyon fontos, hogy a kereskedelmi kapcsolatokat ne terhelje semmilyen konfliktus.   

Peter Altmaier az Északi Áramlat II. gázvezetékről is beszélt, és visszautasította azt a vádat, hogy általa Németország függővé válik Oroszországtól. A gazdasági miniszter szerint a szállítási útvonalak lerövidítése és a szállítási struktúrák átalakítása a cél. "Ezért építünk terminált az amerikai cseppfolyósított földgáz fogadására is" - hangsúlyozta Altmaier.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 753 megtekintés

Videó: 47 971 330 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887828

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh