Alexisz Ciprasz, a Syriza pártszövetség vezetője jelenleg tárgyalásokat folytat a pártok vezetőivel egy kormánykoalíció létrehozásáról. Bár Antonisz Szamarasszal is tárgyal, korábban már kijelentette, hogy nem fognak koalícióra lépni a megszorításokat elfogadó pártokkal.

A Kommunista Párt vezetője viszont nem tudható, hogy egyáltalán részt fog-e venni bármiféle tárgyaláson, mert tegnap bejelentette, hogy a párt nem vesz részt semmilyen koalícióban, és készülnek az újabb választásokra. Azt is kijelentette, hogy a Syrizával sem fog együttműködni, mert az a szociáldemokrácia újjáépítésén dolgozna, ami a kommunista párt céljaival ellentétes.

Ha a Syriza vezetésével sem jön létre kormánykoalíció, a kormányalakítás joga továbbadódik a szocialistáknak, akikkel megint csak senki nem ül tárgyalóasztalhoz. Ha valamilyen zsarolás útján nem tudnak az IMF-párti erők megvalósítani egy kormánykoalíciót, az esetben Görögországban június vége felé újabb országgyűlési választások lesznek. A pénzügyminisztérium szerint azonban júniusban elfogy a bankok készpénztartaléka.

Információink szerint az IMF küldöttsége a Kommunista Párt bejelentését követően elhagyta az országot.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 706 993 megtekintés

Videó: 48 920 807 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025970

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh