Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) folyósított hozzájárulás korlátlan időre szóló felfüggesztésével és az Egyesült Államok tagságának átgondolásával fenyegetett Donald Trump amerikai elnök kedd éjjel a Twitteren.

Az elnök a mikroblogján közzétette azt a háromoldalas levelet, amelyet a Fehér Ház fejlécével Tedrosz Adhanom Gebrejeszusznak, a WHO igazgatójának címzett. "A levél önmagáért beszél" - tette hozzá.   

A levélben az Egyesült Államok elnöke felidézte, hogy április 14-én miért függesztette fel átmeneti időre a szervezetnek nyújtott amerikai támogatást, kitért a kínai kormányzat általa vélelmezett hiányos és késedelmes járványügyi tájékoztatására és arra is, hogy amerikai álláspont szerint Hszi Csin-ping kínai elnök mikor és hogyan gyakorolt nyomást a WHO vezetőségére.    

Donald Trump a levélben leszögezte, hogy ha harminc napon belül a WHO nem mutat fel érzékelhető változást a munkájában, akkor Washington a hozzájárulása átmeneti felfüggesztését véglegesre változtatja és átgondolja WHO-tagságát is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 076 276 megtekintés

Videó: 48 304 990 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921277

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh