Európai uniós vezetők figyelmeztették szombaton Görögországot, hogy ne fordítson hátat az eurónak, s hajtsa végre az EU-segély fejében vállalt, komoly megszorításokkal járó gazdasági reformjait.

Jean-Claude Juncker, az eurózóna pénzügyminiszteri csoportjának vezetője a Kurier című osztrák lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy az euróövezet számára beláthatatlan következményekkel járna, ha a megszorító reformok ellen fellépő radikális baloldal nyerné a vasárnapi görögországi választást.

"Ha a radikális baloldal nyer, amit nem lehet kizárni, annak a valutaunióra nézve beláthatatlan következményei lesznek. Csak figyelmeztetni tudok mindenkit arra, hogy ne lépjen ki a valutaunióból. Az eurózóna belső kohéziója kerülhet veszélybe" - fogalmazott a politikus.

Juncker egyértelművé tette, hogy az Athénnak nyújtott nemzetközi segítség legalapvetőbb feltételeinek újratárgyalása szóba se jöhet.

Philipp Rösler német alkancellár és gazdasági miniszter a Bild am Sonntag újságnak azt mondta, hogy a Görögországnak nyújtandó további nemzetközi pénzügyi segítség attól függ, ragaszkodik-e az új kormány a nagyon népszerűtlen reform- és megszorító intézkedésekhez. "Bármely jövendő kormánynak folytatnia kell az egyeztetett megszorító és reformirányvonalat. Reformok nélkül nem lesz további pénz" - mondta.

Rösler szolidaritásra sürgette a görögöket, mert mint fogalmazott, "a szolidaritás nem egyirányú utca".

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 50 974 071 megtekintés

Videó: 29 993 165 megtekintés

Látogatók

Összesen5310936

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh