A Citibank legfrissebb elemzése szerint folyamatosan nő, és jelenleg már 90 százalékon áll annak az esélye, hogy Görögország az elkövetkező 12-18 hónapban elhagyja az euróövezetet.

Az elemzés alapján a Citibank arra számít, hogy Spanyolország mellett Olaszország is mentőcsomagot fog kérni az Európai Uniótól és az IMF-től annak érdekében, hogy kisegítse bankrendszerét.

A Citi közgazdászai korábban Görögország kilépésének valószínűségét 50-75 százalékra prognosztizálták, jelenleg úgy vélik, hogy 90 százalékos valószínűséggel Görögország a következő 2-3 negyedévben belül elhagyja az eurózónát.

A Reuters által idézett közgazdászok szerint a következő néhány évben az euróövezeti végjátékot várhatóan a görögök kilépése, a nagy mértékű szuverén államadósságok, a bankokat terhelő adósságok átütemezése és a költségvetési terhek korlátozott megosztása határozzák majd meg.

A Citi elemzői szerint Görögország kilépése az euróövezetből a periféria gazdaságainak gyengülésével és az övezeti országok leminősítésével fog párosulni. A Citi prognózisa szerint az elkövetkező két-három évben az Egyesült Államokban és Japánban is leminősítés várható, valamint Nagy-Britannia is el fogja veszíteni "AAA" besorolását a gazdaság gyengesége és a költségvetési problémák miatt.

Forrás: privatbankar.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 877 291 megtekintés

Videó: 49 056 815 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053503

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh