Izrael arra kérte Oroszországot, hogy ne adjon el Bassár el-Aszad szíriai elnöknek fejlett légvédelmi rendszereket, amelyek segíthetnék az esetleges külföldi beavatkozás kivédésében a több mint két éve tartó felkeléssel szembeni harcban - közölték izraeli illetékesek csütörtökön.

Izrael előzőleg figyelmeztette a washingtoni vezetést, hogy Szíria hozzáfogott egy 900 millió dolláros Sz-300-as szállítmány kifizetéséhez Moszkvának, amelynek leszállítását három hónapon belül megkezdik.

Az Sz-300-as légvédelmi rendszer 200 km-es hatótávolságban képes lelőni az ellenséges rakétákat és drónokat, és megerősítené a szíriai védelmi rendszert, amely nem tudta megakadályozni a múlt hét végén a pusztító izraeli légicsapásokat.

A fegyverüzlet Izrael szerint hat kilövőegységet és 144 ellenrakétát tartalmaz, az év végéig minden tételt leszállítanának, és Oroszország két, a rendszer alkalmazásának betanításával megbízott szakértő csoportot is Szíriába küldene.

Oroszország 2010-ben az iráni nukleáris program elleni nemzetközi szankciók miatt visszalépett egy hosszú évek alatt előkészített üzletből, amelynek keretében Sz-300-as rendszereket adtak volna el a teheráni vezetésnek.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4558905

Jelenleg az oldalon

8
Online