A görög kormány megválna az aprócska, öt négyzetkilométer kiterjedésű Oxia Nisida szigettől is.

Aki valóban érdeklődne a terület iránt, 15 millió eurót kellene letennie az athéni kormány asztalára. Kiváló befektetésről lehetne szó, hiszen a sziget a Jón-tenger szívében található. Gyönyörű öblök, s három természetes kikötő övezi.

Igaz, infrastruktúra itt nem létezik, vagyis az esetleges befektetőnek további eurómilliókat kell fordítania felfejlesztésére.

A kisebb szigetek ára potom kétmillió euró. Ám olyan picike területekről van szó, ahol vélhetően nem érdemes komolyabb befektetéseket végrehajtani. Érdeklődők ettől függetlenül bőségesen vannak. Orosz és kínai milliárdosok is kopogtattak már az athéni kormány ajtaján. Egyes értesülések szerint közöttük van Roman Abramovics, a Chelsea csapatának tulajdonosa is.

Görögországban érthetően nem mindenki lelkendezik a kabinet terveit illetően. "Szomorú vagyok a szigetek eladása miatt, hiszen ezek Görögországhoz tartoznak, ahol görög emberek élnek. Vagyis ez tényleg csak a legvégső esetben jöhetne szóba" - kesergett Makisz Perdikarisz, a görög turisztikai hivatal igazgatója.

Ugyanakkor hozzátette, jelenleg az a legfontosabb szempont, hogy rendbe tegyék a gazdaságot, befektetőket találjanak, akik gondoskodnak a megfelelő infrastruktúráról. Mint mondja, az érdeklődők száma azért nőhet, mert május óta a görögországi ingatlanok ára húsz százalékkal csökkent. "Szégyen, ha igazak a hírek, hogy a kormány hajlandó lenne eladni szigeteit. Ugyanakkor ez azt is mutatja, hogy az ország már minden lehetőséget megragad arra, hogy jobb helyzetbe kerüljön" - vélekedik Gary Jenkins, az Evolution Securities elemzője.

Forrás: jorgostravel.network.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 067 874 megtekintés

Videó: 48 293 840 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920105

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh